بازدید مراکز ایرانشناسی از کتابخانه مجلس
[1397/04/11]
بازدید مسئولان مرکز تحقیقات کردستانشناسی از کتابخانه مجلس شورای اسلامی
به گزارش روابط عمومی و امور بینالملل کتابخانه مجلس، روز شنبه مورخ 9/4/97 سه نفر از اعضای مرکز تحقیقات کردستانشناسی وابسته به دانشگاه آزاد کردستان، در کتابخانه مجلس شورای اسلامی حضور یافتند. این بازدید، نخستین بازدید در راستای دستور ریاست کتابخانه مجلس مبنی بر ایجاد ارتباط و همکاری با مراکز تحقیقات ایرانشناسی کشور بود.
در این بازدید، دکتر امید ورزنده، رئیس مرکز تحقیقات کردستانشناسی؛ دکتر بهمن باینگانی، رئیس دپارتمان اقتصاد اجتماعی و دکتر سیّد محمد شیخاحمدی، رئیس گروه دپارتمان تاریخ، از بخش نسخ خطی، سالن استاد حائری، مرکز اسناد و کتابخانه ایرانشناسی کتابخانه مجلس بازدید کردند.
پس از این جلسهای با حضور حجتالاسلام عماد، ریاست کتابخانه؛ حجت الاسلام احمدی ابهری، معاون پژوهشی؛ دکتر علی ططری، مدیر امور اسناد؛ سیّد مهدی قریشی، سرپرست روابط عمومی؛ خانم مرادی، مسئول کتابخانه ایرانشناسی و مسئولان مرکز تحقیقات کردستانشناسی برگزار شد.
در این جلسه ابتدا سیّد مهدی قریشی، سرپرست روابط عمومی کتابخانه مجلس، ضمن معرفی حضار، توضیحاتی را در مورد کتابخانه ارائه کردند؛ سپس دکتر ورزنده از مرکز تحقیقات کردستانشناسی و ظرفیتها و عملکرد آن گزارشی داد.
سومین گزارش از خانم مرادی، مسئول کتابخانه ایرانشناسی مجلس بود که هدف از تهیه فهرست مراکز ایرانشناسی، دعوت از این مراکز و برگزاری این جلسات را توضیح داد.
در پایان، ریاست کتابخانه، چهار نتیجه از جلسه را بیان کرد:
- با توجه به رویکرد غربیها به مسائل ایرانشناسی، برای بررسی این مباحث در راستای تفاهم ملی گام برداریم؛
- با توجه به محدودیت ظرفیتها، به منظور هزینه کمتر و بهرهبرداری بیشتر، اولویتگذاری شود؛
- ایجاد همبستگی و اتحاد بین مرکز اسناد کتابخانه مجلس و مرکز کردشناسی؛
- کمک به انتشار آثار با موضوع کردشناسی در زمینههای اسنادی و پارلمانی.
پس از پایان جلسه، روابط عمومی کتابخانه مجلس، مصاحبهای در مورد فعالیتهای این مرکز، با دکتر ورزنده داشت:
مرکز تحقیقات کردشناسی دانشگاه آزاد کردستان، با مجوز رسمی از دانشگاه آزاد، چهار سال قبل فعالیت خود را با پنج دپارتمان به شرح زیر، آغاز کرده است:
- زبان و ادبیات کردی؛
- تاریخ و میراث فرهنگی؛
- علوم اجتماعی و اقتصادی؛
- هنر و معماری؛
- مطالعات بینالملل.
مرکز تحقیقات کردشناسی در طول چهار سال فعالیت خود، چندین همایش ملّی و بینالمللی برگزار کرده است. از جمله همایشی در حوزه اورامانشناسی که خروجی آن همایش ارائه پرونده ثبت جهانی اورامان در یونسکو بود که در دست بررسی است.
از دیگر همایشهای این مرکز، همایش غار کرفتوشناسی بود. پس از این همایش نیز پروندهای برای درخواست ثبت جهانی این غار باستانی و کهن ارائه شد.
این مرکز همچنین تاکنون شش عنوان کتاب در حوزههای زبان و ادبیات کردی، تئاتر و طب سنّتی منتشر کرده و در حال تدوین دانشنامه جامعی به نام «دانشنامه بزرگ سنندج» است.
در این بازدید، مرکز کردشناسی برای ترجمه سفرنامههای کردستان به زبانهای انگلیسی، فرانسوی و... و نیز همکاری در حوزه مطبوعات از جمله گردآوری تاریخ مطبوعات کردستان اعلام آمادگی کرد.
دکتر امید ورزنده، بازدید از کتابخانه مجلس را بسیار عالی توصیف و ابراز امیدواری کرد تا با توجه به سخنان ریاست کتابخانه، بتوانند با کمکهای علمی کتابخانه مجلس، محدودیتهای خود را به فرصت تبدیل کنند.